Geschiedenis

Home / Geschiedenis

Geschiedenis Cycling Team Chambrol

Het was Gilbert Van Geert die in 1973 de Wielertoeristen Chambrol oprichtte. Hij baatte op dat ogenblik het Clubhuis uit, het lokaal op de Kouterbaan van de Koninklijke Harmonie en het Werk der Volkstuinen en er kon nog wel een wielerclub bij. De club werd vernoemd naar Fort Chambrol, een populaire Aalsterse volkswijk in de buurt van de H. Hartparochie. Op 17 maart 2015 werd de feitelijke vereniging W.T.C. Chambrol een vzw onder de naam Cycling Team.Chambrol.
De eerste voorzitter, Achiel Van Roy werd bijgestaan door secretaris Etienne Van Roy. Sindsdien hebben zich al veel bestuursleden geëngageerd en ingezet om de continuïteit van de club te waarborgen. De huidige bestuursleden zijn: Benny Raes, Els Van den Berghe, Benny Vinck, Andre De Sadeleer en Herman Van Nieuwenborgh.
In 1999 werd het Clubhuis ingeruild voor café De Kletser aan de Grote Baan, en in 2018 verhuisde Chambrol voor één jaar naar café Korfken. De huidige uitvalsbasis van de club is café @ De parking in de Botermelkstaat in Aalst.

Organisatie

Het clubjaar loopt van begin maart tot de begin oktober en daarin worden heel wat sportieve fietstochten georganiseerd.
Sinds 2010 wordt er in 2 groepen gefietst. De Knappe groep rijdt gemiddeld ong. 26 km/u , de Snelle ong. 28,5 km/u. Elke zondagvoormiddag wordt ,afhankelijk van de groep een rit van 60 à 70 km of van ca. 75 à 90 km uitgestippeld. Eenmaal per maand splitst de Knappe groep in 2 en rijden de de Rappe een heuvelachtig parcours.
Verder organiseert de club elk jaar een "grote rit" in de Ardennen, en rijden de leden die zich in de week kunnen vrijmaken soms een dagrit (Lier, Kortrijk, de zee,…).
De verschillende groepen vertrekken 's zondags tussen 8.00 en 9.00 uur aan de bibliotheek. Rond 11.30 uur strijken de renners dan neer in het clublokaal @De Parking waar er tussen pot en pint nog gezellig nagepraat wordt.
Wie tijdens het seizoen op zondag het meest aan de start staat, wordt kampioen. Tijdens het jaarlijkse afsluitende kampioenenfeest wordt hij of zij dan gelauwerd.

Recente ontwikkelingen

In 2019 organiseerde de club een eerste Start to cycle. 10 weken lang opbouwen naar het ultieme doel nl. een rit van 75km afleggen aan een gemiddelde snelheid van 25 km/uur. De club organiseerde drie trainingen per week en van de 21 deelnemers haalden 11 het vooropgestelde doel. Een onverhoopt succes.

Interesse?

Wil je graag eens proberen? Dat kan. Wie wil, kan vrijblijvend 3 ritten meerijden. Ons motto is "Samen uit, samen thuis". Daarna beslis je of je lid wil worden.
Dankzij onze sponsors en ons eetfestijn eind februari kunnen de leden een mooie en degelijke fietsuitrusting aankopen aan een erg gunstig tarief.

color
https://www.chambrol.be/wp-content/themes/chambrol/
https://www.chambrol.be/
#72d0fb
style1
default
Loading posts...
/mnt/BLOCKSTORAGE/home/614921.cloudwaysapps.com/rrafvynnju/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
no
yes
off
Enter your email here
off
off