info

Concreet

Het clubjaar start begin maart en eindigt begin oktober.

We fietsen in 3 groepen:

De verschillende groepen vertrekken 's zondags tussen 8 en 9 uur aan de bibliotheek in Herdersem. Check de ritten voor het exacte uur. Rond 11u30 uur strijken de renners dan neer in het clublokaal Dendergalm waar er tussen pot en pint nog gezellig nagepraat wordt.

Wil je graag eens proberen? Rij vrijblijvend 3 ritten mee en beslis daarna of je lid wil worden.

Verder organiseert de club elk jaar een "grote rit" in de Ardennen, en rijden de leden die zich in de week kunnen vrijmaken soms een dagrit (Hulst, Lier, Kortrijk, de zee,…).

Wie tijdens het seizoen op zondag het meest aan de start staat, wordt kampioen. Tijdens het jaarlijkse afsluitende kampioenenfeest wordt hij of zij dan gelauwerd.

Kledij

Dankzij onze sponsors kunnen we je om de 4 jaar degelijke en mooie wielerkledij aanbieden. Nieuwe leden kunnen tussendoor een truitje met korte en lange mouwen aankopen. Wil je graag een outfit passen of bestellen? Neem dan contact met ons op…

Ons clubverhaal

Het was Gilbert Van Geert die in 1973 de Wielertoeristen Chambrol oprichtte. Hij baatte op dat ogenblik het Clubhuis uit, het lokaal op de Kouterbaan van de Koninklijke Harmonie en het Werk der Volkstuinen en er kon nog wel een wielerclub bij. De club werd vernoemd naar Fort Chambrol, een populaire Aalsterse volkswijk in de buurt van de H. Hartparochie. Op 17 maart 2015 werd de feitelijke vereniging W.T.C. Chambrol een vzw onder de naam Cycling Team Chambrol.

De eerste voorzitter, Achiel Van Roy werd bijgestaan door secretaris Etienne Van Roy. Sindsdien hebben zich al veel bestuursleden geëngageerd en ingezet om de continuïteit van de club te waarborgen. De huidige bestuursleden zijn: Benny Raes, Els Van den Berghe, Benny Vinck, Andre De Sadeleer en Herman Van Nieuwenborgh.

In 1999 werd het Clubhuis ingeruild voor café De Kletser aan de Grote Baan, en in 2018 verhuisde Chambrol voor één jaar naar café Korfken. De huidige uitvalsbasis van de club is Dendergalm

Recente ontwikkelingen

In 2019 organiseerde de club een eerste Start to cycle. 10 weken lang opbouwen naar het ultieme doel nl. een rit van 75km afleggen aan een gemiddelde snelheid van 25 km/uur. De club organiseerde drie trainingen per week en van de 21 deelnemers haalden 11 het vooropgestelde doel. Een onverhoopt succes.

In 2023 bestaat de club 50 jaar en krijgt ze de eer zichzelf koninklijk te noemen.